2023-2024

Krakeling

Kinderkoor Krakeling is een zanggroep voor kinderen uit groep 4 en 5. Zij werken in thema’s zoals dierendag of lente. Dit is ook de groep die jaarlijks het project Swingen voor de Sint verzorgt. Als afsluiting van elk thema doen we een korte voorstelling voor ouders en andere belangstellenden. Daarbij gaat het niet alleen om zingen maar ook om de visuele presentatie van de liedjes.

dinsdag 15.00-15.45u – locatie Heijbergschool – € 160,-

Kakelbont

Musicalgroep Kakelbont, groep 6 en 7, krijgt elke week 3 kwartier zang en aansluitend 3 kwartier toneel. We werken aan een voorstelling met spel en liedjes. De kinderen hebben zelf grote inbreng in het geheel. Het is aan de artistieke leiding om er een lijn in te brengen. In de toneelles worden eerst speloefeningen gedaan. Daarna wordt aan de voorstelling gewerkt. We verwachten nog geen verdiepend, zelfstandig spel. Daarom werken we vaak met een verteller zodat de kinderen niet ook nog eens alle teksten moeten leren. In de zangles worden zangoefeningen gedaan. En daarna wordt aan de liedjes en de choreografie erbij gewerkt en evt. de solo’s verdeeld.

maandag 15.00-16.30u – locatie Speelhuis – € 325,-

Kletskop

Musicalgroep Kletskop is voor kinderen uit groep 8. Dit wordt de opstapgroep naar een echte theatervoorstelling met zang en drama. We kijken voornamelijk wat de kinderen zelf bieden en maken daar gebruik van.

maandag 16.30-18.00u – locatie Speelhuis – € 325,-

Kwiebus

Musicalgroep Kwiebus is voor onze brugklassers. Met deze kinderen snijden we diepere thema’s aan die in hun belevingswereld voorkomen. In het spel komen meer emoties kijken, en interactie tussen karaklters. In de zangles wordt voornamelijk gewerkt aan Engelstalige liedjes en aan meerstemmigheid. In de voorstellingen verwachten we van deze kinderen meer zelfstandigheid.

maandag 19.00-20.30u – locatie Speelhuis – € 325,-

10Us

Musicalgroep 10Us is voor middelbare scholieren. De meeste kinderen bij 10Us zijn er al van jongs af aan bij en hebben dus ruime ‘Speelhuiservaring’. Ze weten wat optreden is, werken met headsets en zijn in staat zichzelf te presenteren voor publiek. De thematiek is wat je van moderne middelbare schooljongeren mag verwachten: eigentijds, eigenwijs en Speelhuiseigen. In deze groep ontstaan ook vriendschappen voor het leven.

donderdag 19.30-21.00u – locatie Speelhuis – € 325,-