We zijn op kamp!

Zondag

Koud nachtje, maar geen nood, ik hoor geluiden om 8 uur.

Tieners die medetieners gaan wekken. Het moet niet gekker worden!

Van de molenaar van de Vier Winden hebben we 5 kilo meel gekregen. Johan heeft zaterdag een deegje gemaakt zodat we stokbtoodjes konden maken bij het kampvuur.
Vanmorgen heeft Jack van het restant broodjes gebakken. Heerlijk vers!

Zaterdag-avond

In het kader van de tegenstellingen begonnen we vandaag met het toetje: griesmeelpudding met jam. Daarna het hoofdgerecht: chili met wraps.
Na het eten stroomden langzaam de aanmeldingen voor de bonte avond binnen. Het werd een waar spektakel. Roos, Line en Mina hebben gezongen en gedanst. Ellis, Fenna en Esther hebben gezongen in de microfoon. Wendy en Gaby hebben gezongen met de gitaar. Jippe, Line en Joyce hebben meerstemmig gezongen. En er was nog meer, alles van hoog niveau, zelfs voor speelhuisbegrippen.

Hierna begon het kampvuur. Johan had 5 kilo brooddeeg gekneed en zo maakte iedereen die dat wilde een eigen stokbrood boven het kampvuur. Natuurlijk was er ook weer gitaarmuziek. Vrij geruisloos vielen de kleintjes een voor een om. We hebben ze in het slaapgebouw gelegd in plaats van in de blokhutten, met het oog op de komende nachtvorst.

Zaterdag-middag

Het was een rustige middag. De enige activiteit was een soort zeskamp die door de families werden gedaan. We hadden zaklopen, blikgooien, spijkerpoepen, vliegtuigjes vouwen, hockey, eierloop en natuurlijk touwtrekken. Winnaars werd de familie Warmkoud.
Verder hebben we heel veel oude speelhuisfilmpjes gekeken. En natuurlijk gechilled.

Zaterdag-ochtend

Om 6.30 begon het eerste rumoer. Het waren Kakelbont en Krakeling in hetzelfde slaapgebouw als de leiding (jeeeeh). Dus zij mochten mee om de tieners te wekken met de boombox, zoals elk jaar op Goeiemorgen zonneschijn.
Voor het ontbijt gingen de families eerst eitjes zoeken die door 10Us op het terrein waren verstopt.
En na het ontbijt gingen de groepen de eerste stukjes van de kampvoorstelling oefenen. Morgen hopen we het tot een mooi geheel te maken. Door de anderen werd er veel gespeeld maar er werd ook hout gesprokkeld en gehakt.
De lunch was luxe met pastasalade en couscous!

Corvee, speelhuiskampstijl

Vrijdag

Daar zijn we dan met het eerste blogje.
Iedereen heeft zelf kunnen zien dat de bus ruim op tijd was. En toen ook alle kinderen er waren konden we op weg. Het was een lange rit maar ik moet zeggen, het was erg rustig in de bus. Niemand klaagde. Eenmaal bij het Kamphuis werden onmiddellijk de blokhutten gekoloniseerd. De verdeling verliep gesmeerd.
Het avondeten bestond uit soep met broodje knakworst, aangevuld met worteltjes, komkommer en paprika. Iedereen liet het zich goed smaken.

Na het eten hebben we de families gemaakt. De kinderen hadden elk een briefje gekregen waarop stond in welke familie ze zaten. Die naam moesten ze hard schreeuwen en tegelijk rondlopen en zo konden ze elkaar vinden. De familie Warmkoud was het eerst compleet, dus die kregen het eerste corvee.
De andere families zijn: Kortlang, Zwartwit, Hooglaag, Droognat en Dikdun.

Tenslotte hebben we nog een speurtocht gedaan. De tegenstelling was licht-donker. Want het was hartstikke donker buiten, maar met de zaklampen zochten we de oplichtende zilverpapiertjes. Inmiddels zijn de eerste 2 groepen alweer terug van hun tocht en kunnen de allerjongsten naar hun bedje toe.

Familiespel in actie