We zijn op kamp!

alle kampfoto’s staan op de kampfotopagina

Zondagochtend

Om 9 uur hadden we bijna iedereen uit bed en konden we ontbijten. Het zomert nu al, prachtig, dus we zitten weer buiten.
Richard is er inmiddels ook dus we konden nog even met alle groepen oefenen voor de voorstelling vanmiddag. Maar eerst moesten de slaapkamers leeg en geveegd.
De groepen die niet oefenen zijn vrij. Dus er is tijd voor het favoriete kampspel: pingpong rond de tafel!

Zaterdagavond

Het corvee had het zwaar maar gelukkig hebben andere kinderen vrijwillig meegeholpen.
Op het Open Podium hadden we 9 acts met zang en dans, solo, duo en grote groepen. Zelf was ik weer eens verbaasd over al het talent dat we in de groep hebben.
Ik was zo geboeid dat ik ben vergeten foto’s te maken. Die komen vast nog. (hieronder)

En dan hadden we eindelijk kampvuur! Het duurde even voor het wilde branden maar dan heb je ook wat. Johan had al 5 kilo deeg gekneed. We hadden een flink pak meel gekregen van de molen De Vier Winden bij het Speelhuis in de straat. Daarmee konden we heerlijke stokbroodjes maken boven het kampvuur.
En zie, een voor een vroegen de kinderen of ze naar bed mochten. En daar zijn ze nu (zondagochtend) nog, op 1 na.

Zaterdagmiddag

De lunch hebben we met dit heerlijke weer buiten genoten. De melk krijgen we hier per liter recht van de boerderij! De corveeploeg heeft weer goed werk verricht.

Het middagprogramma bestond uit de zeskamp. Er was spijkerpoepen, zaklopen, blokgooien, touwtrekken, boerengolf, spijkermeppen.

De pauw kon onze aanwezigheid waarderen en liet zichzelf bewonderen.
Als avondeten hadden we nasi, gemaakt door Jack. Wat een lekker bordje eten was dat! En de 40 eitjes waren gebakken door Marloes en Loes.

Zaterdagochtend

Om 7 uur werden de kinderen luidruchtig gewekt met Goeiemorgen Zonneschijn van de Wannabiez.
Enkele behulpzame kinderen waren al snel klaar om te helpen, anderen moesten nog even bijkomen.

Toen ongeveer iedereen paraat was heeft Marloes de ochtendgymnastiek geleid.

En toen konden we eindelijk aan het ontbijt. De kakel-meiden lieten het zich goed smaken. Na het ontbijt was er corvee voor de GezelliGeiten. De rest kon ontspannen of…

…voorbereiden voor de Bonte Avond.

Vrijdag

Daar zijn we dan met het eerste blogje. Het was een drukke dag, maar inmiddels zijn we goed opgestart. De boodschappen zijn gedaan door Martine en Jack. Zij reden vooruit om de spullen uit te laden en de soep op te warmen.


In de bus zat de stemming er goed in, maar het duurde wel lang. Gelukkig was er snoep en muziek!

Eerst werden de slaapzalen gekoloniseerd. En toen kon de eerste fotoshoot worden gemaakt.

En dan eindelijk samen eten!

Na het eten hebben we het familiespel gedaan. Iedereen kreeg een kaartje met daarop de naam van z’n familie: Paarden, Ganzen, Kippen, Varkens, Koeien, Geiten. En dan op het afgesproken teken schreeuwen, roepen en gillen tot je je familie bij elkaar had. Dat zijn dan meteen de corveeploegen van dit weekend. En de eerste beurt was voor de Koeien.

Tijdens het corvee hebben de andere groepen ‘vrij’. Maar niet lang want daarna was het bosspel met veel rennen. Frederieke was vandaag jarig, we hebben gezongen en ze heeft getrakteerd! Toen mochten de kleintjes naar bed (ik zeg even niet hoe laat dat was). En de oudsten mochten meedoen met de dropping. Om half 1 was iedereen weer veilig binnen.
Het is rustig, alleen 10Us zit nog spelletjes te doen.

Tot morgen!