speelhuiskamp 2014: GRENZENLOOS!

Op 21-22-23 maart zaten we in Kamphuis De Blokken in Baarle-Nassau. We hebben de omgeving omgetoverd in een waar smokkelaarsnest. Er waren 37 smokkelaars mee die op vrijdag incognito bij de bus kwamen waarna we vertrokken. 

kamphuis

 

 


verslag

Zondagmiddag: De eerste ouders, opa's en oma's kwamen vanaf 12 uur binnen. We waten nog aan het lunchen, dat is... we aten op wat er nog over was. En om 14.00 uur was dan de eindvoorstelling. Richard had het verhaal van tevoren bedacht en op zaterdag al ingestudeerd. Johan had er passende liedjes uit het al bekende repertoire bij. 
Krakeling probeerde een smokkelplan uit te voeren maar ze werden betrapt. Daarna zongen ze Bekeuring. Kakelbont speelde dat e het een jaar later weer probeerden, al wat stoerder en wijzer. Maar weer mislukte het plan. Tenslotte speelde 10Us dat ze een jaar later het plan succesvol uitvoerden: Ze smokkelden hun strenge, snurkende en irritante leiding de grens over en ruilden die voor de lieve, stille en gezellige leiding die iedereen inmiddels kent!

En toen dag zeggen en naar huis!

Zondagochtend: Om 7.00 alles nog stil. Om 7.30 nog alle stil, alleen Ruby leert haar Franse repetitie op het bankje buiten bij 3 graden. Om 7.45 de eerste geluiden uit de Krakelkamer. En dan barst het weer los. Bij het ontbijt zitten de kinderen, zoals afgesproken, met alle leeftijden door elkaar. Niemand die daar over klaagt. Geeft wel weer aan hoezeer alle neuzen dezelfde kant op staan.
Na het ontbijt de grote opruiming en schoonmaak, dat was even aanpoten. Verder hebben we deze ochtend niets gedaan, alle kinderen waren vrij. Tot half 12, toen hebben we de voorstelling nog een keer geoefend.

Zaterdagavond: We hebben echt leuke filmpjes maar ik krijg ze niet op de site door de erg slechte internetverbinding hier. Daar doet de Huawei 5331 ook niks aan (nog bedankt Martin). 

Vanavond hebben we Bonte Avond gehad. Zoals altijd melden weinig kinderen zich aan maar als het eerste schaap over de dam is, wil de rest ook. Dus het was toch een zeer gevarieerde avond met (mooie) zang, (boeiend) toneel en zelfs (grappige) reclame tussendoor. Ik durf geen namen te noemen om niemand te kort te doen maar we hebben van veel kinderen verrassende dingen gezien. Erg leuk! 

Daarna was het een soort disco, of toch stoelendans en ineens zaten we oude speelhuisfilmpjes te kijken op met de beamer die Johan provisorisch had opgehangen. Toen nog de bekende kamp-kringspelletjes en inmiddels ligt alles er al weer in, en het is pas half 12. Maar ik hoor hier en daar nog wel wat. 

Speelhuiskind van de avond is Fabiënne geworden. Haar zus had een bloedneus en zo'n zorgzaam kind hebben we nog zelden gezien! 
Ik drink mijn glaasje bessensap leeg en zeg ook welterusten: "Welterusten!"

Zaterdagmiddag: Deze middag hadden we een spelletjescircuit: spijkerslaan, zaklopen, doelschieten, toren bouwen, ballonnenloop en spijkerpoepen. De groepen gingen lang gelijk op maar de Lorrendraaiers werden toch de winnaars. Jammer voor Arthur want die "rook de overwinning" zoals hij de hele middag verkondigde. Maar die ging uiteindelijk toch aan zijn neus voorbij, tot genoegen van de anderen.

Arthur werd vanmorgen overigens wel 'speelhuiskind van de ochtend' vanwege zijn enorm positieve bijdrage aan het kamp.
Speelhuiskinderen van de middag werden Lorena en Famke.

Vanavond hadden we macaroni. Ofschoon er hier en daar door sommigen vooraf een klein beetje gepiept werd over de keuze van de maaltijd hebben we tijdens en na het eten er niets meer over gehoord. Het was gewoon ERRUG lekker. Hulde voor de koks!

En nu op naar de Bonte Avond.

Zaterdagochtend: Krakeling begon geluid te maken om 6.15u! Om 7.15 deden we onder leiding van Marijke ochtendgym, buiten in pyjama (maar wel een jas aan). De leiding waardeerde dit onderdeel zeer, de kinderen wat minder.

Het ontbijt was een stuk rustiger dan het avondeten gisteren en het corvee werd zonder morren opgepakt door de 6 Contrabandiers.
Daarna zijn de groepen met Richard en Johan gaan oefenen voor de voorstelling van morgen. Het dreigt een veelbelovende kampvoorstelling te worden!
Inmiddels zijn de kinderen al een tijdje vrij aan het spelen en de leiding drinkt koffie en smeert broodjes voor de lunch.

Vrijdagavond: De bus was op tijd! En we gingen bijtijds op weg. 10Us heeft heerlijk gezongen. 
Bij aankomst eerst de slaapkamers bestormen en daarna aan de soep en broodje worst. Er was genoeg voor iedereen. Tijdens het eten heeft 10Us lekker gezongen.

Na het eten hebben we het familiespel gedaan waarmee meteen de groepen zijn gevormd voor dit weekend. Alle leeftijden door elkaar. We hebben 6 families: Sluikers, Contrabandiers, Pungelaars, Runners, Defraudanten, Lorredraaiers. Deze families zijn ook het bos ingedoken waar Richard en Johan een smokkeltocht hadden uitgezet met 'glow-in-the-dark-armbandjes'. Alle kinderen hebben het einde gehaald.

En nu zitten we aan het kampvuur. Het is half 11, maar er heeft nog niemand slaap. En 10Us is lekker aan het zingen.

Tot morgen.

TOP

fotostream

{myFlickr}feed=user,user_id=120975155@N06,displaymode=gallery{/myFlickr} 

TOP

video

Bonte avond

zaklopen

spijkerpoepen

ochtendgym

 

TOP

Wie zijn er mee

10Us Kakelbont Krakeling   leiding

Ruby
Karlijn E
Thijs
Arthur
Anouk
Karlijn H
Lisanne
Marloes
Fleur
Annabel

Isa
Liselot
Loes
Blanca
Aimée
Fabiënne
Iemke
Gaby
Max
Anoeska
Catherine
Aurelia
Samantha
Annabel
Laura
Caitlin
Tom

Lotte
Jort
Wendy
Lea
Noortje
Loïs
Maartje
Noah
Lorena
Famke

 

Johan
Karin*
Richard*
Marijke
Anita
Nora

 

* alleen vrijdag en zaterdag

TOP

programma

  • vrijdag: aankomst, eten
  • vrijdag: avondspel + kampvuur

  • zaterdag: ochtendgym
  • zaterdag: oefenen + knutselen
  • zaterdag: middagspel
  • zaterdag: Bonte Avond

  • zondag: oefenen + knutselen
  • zondag: voorstelling

 

   

Aftellen  

Speelhuiskamp

27.03.2015 - 16:00 uur

22 Dagen

23 u : 49 m : 57 s
   

Deze Week Compleet  

2 feb 2015 - Kwiebus
Kwiebus

Lees meer...
   
Google+